04

02

05

07

08

01

06

03

 

Foote House

 

Key to the design resolution of this new house was the retention of the tennis court at the rear of the site and swimming pool located towards the centre of the site.

 

Internally the design premise was to flood the dwelling with natural light enhanced by green pockets at the front and sides of the dwelling and the large void over the central staircase and create privacy for the existing swimming pool.

 

Important to the functionality of the dwelling was to separate the kitchen, with its large stone benchtop designed for informal dining as well as a hub for entertaining and the main living and formal dining area.

 

Whilst these spaces work in conjunction with each other, the idea was to orient the main living area to the north west to work in with the existing pool and to locate the kitchen adjoining the outdoor living area to provide a seamless transition between the two.

 

Use of materiality was key in separating these spaces and is evident through the juxtaposition of colour palette.